Een online stoffenwinkel is fijn om doorheen te scrollen. Je kunt rustig alle textielsoorten bekijken en filteren welke je wilt. Vaak is de grootste keuze of je een synthetische of natuurlijke stof wilt, maar er zijn ook blends hiervan waar je mee aan de slag kunt gaan. Bij een stoffenwinkel kunnen ze je vaak ook adviseren over je project. Stel je wilt een broek maken maar je bent er nog niet helemaal over uit hoe dik je deze wilt, kun je daarom het beste even contact opnemen omdat de medewerkers vaak wel meer kennis hebben van hoe de stof valt.

Andere producten kopen

Niet alleen zijn er vele textielsoorten te koop in een stoffenwinkel maar ook zijn er vaak fournituren te verkrijgen waarbij je kunt kiezen uit diverse ritsen voor bijvoorbeeld een broek, knopen voor je jas of verschillende soorten garen in allerlei kleuren waarmee je kunt stikken met je huishoudmachine of industriële naaimachine. Niet alleen fournituren, maar een stoffenwinkel heeft soms ook patronen op voorraad waar je de basis van kunt overnemen en deze kunt aanpassen naar je eigen smaak. Stel je bent bezig met een jasje, maar je wilt de mouwen iets breder omdat je dit mooier vindt. Dan kun je dat aanpassen door een paar centimeter toe te voegen aan beide kanten.

Welke soorten stoffen zijn er?

Omdat er zoveel soorten textiel zijn kan het soms lastig zijn om te kiezen. Het is handig om te bekijken wat voor project je aangaat zodat je kunt kijken wat je hiervoor nodig hebt. Een stoffenwinkel heeft vaak proefkatoen waarbij je kunt oefenen voordat je met je echte stof aan de slag gaat. Maar ook heeft een stoffenwinkel zowel veel synthetische en natuurlijke stoffen met of zonder prints, interessante texturen waar hele brede draden zijn gebruikt. Zoals bijvoorbeeld bij een wollen weefsel of breisel. Ook zijn er veel stoffen die subtieler ogen met een effen uitstraling zonder prints. Ook zijn er per stof vaak meerdere kleuren te verkrijgen en bijpassende garen zodat je niks te kort komt en meer overzicht hebt wanneer je gaat beginnen aan het maken van je gordijnen of blauwe spijkerbroek. Dit bespaart je ook een hoop tijd.

Pin It on Pinterest