Sieraden maken of breken een outfit en daarom is het heel erg belangrijk dat je je sieraden net zoveel aandacht geeft als je kleding. Er zijn heel veel verschillende soorten sieraden en verschillende kleuren. Goud of zilver worden het meest gedragen, maar ook rosé goud en kleurrijke sieraden zorgen voor een mooie look. Toch is het combineren en onderhouden van een mooie gouden ketting niet zo simpel als velen zouden denken. Daarom zullen we in deze blog iets meer vertellen over het dragen van een gouden ketting. Lees dus snel verder om straks met de mooiste looks rond te lopen. 

De invloed van het materiaal van een gouden ketting

Het goed dragen van gouden sieraden begint al bij het kopen van de sieraden. Er zijn namelijk heel veel verschillende materialen waar een sieraad van gemaakt kan worden. De beste gouden ketting is degene die helemaal van goud gemaakt is, gold plated is of gemaakt is van roestvrijstaal. Juli Dans Jewels heeft zulke sieraden en daarom blijven deze dus ook langer mooi en verkleuren ze niet.

Een gouden ketting combineren met je outfit

Daarna komt het echte werk: de sieraden combineren met je outfit. Als eerste is het handig om te kijken naar de lengte van de ketting. Als deze erg lang is kan de gouden ketting bijvoorbeeld mooi zijn met een shirtje of jurkje wat lager uitgesneden is. Daarna is het verstandig om te kijken naar hoe grof de ketting is. Een  grove ketting met grote schakels staat mooi bij stoere outfit, terwijl een tijdloze dunne ketting mooi staat bij een chique outfit.

Een gouden ketting combineren met zilver

Dit is een beetje een lastig onderwerp, aangezien dit echt over je eigen smaak gaat. Veel mensen vinden het niet mooi om goud en zilver te combineren en sommige mensen juist wel. Als je deze twee kleuren combineert, is het het mooiste als je dezelfde sieraden in de twee kleuren draagt. Dus bijvoorbeeld een gouden en een zilveren armband. Dit is om de balans te behouden, een gouden ketting met zilveren oorbellen staat bijvoorbeeld een stuk minder mooi. 

Pin It on Pinterest