Veel vrouwen hebben er geen last van, maar mannen hebben vaak te maken met kaalheid. Dit betekent niet dat je volledig kaal bent, maar vaak bedoelen we dat de haarlijn iets naar achteren gaat. Veel mannen vinden dit helemaal niet erg en zien het meer als normaal en leren ermee leven. Toch zijn er mannen die dit helemaal niet fijn vinden en deze mannen kunnen dan kiezen voor een haartransplantatie. Wil jij ook dolgraag een haartransplantatie nemen? Dan is het heel handig om hier meer informatie over te krijgen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren. In dit artikel geven we meer informatie over deze ingreep, zodat je er alles over te weten komt.

De behandeling

Bij een haartransplantatie worden vanuit een specifiek deel van het hoofd haarwortels geoogst, die vervolgens door de chirurg herverdeeld worden over de kalende delen van het hoofd. Vaak wordt als donorgebied de haarkrans gebruikt en hier is een hele belangrijke reden voor. De haarwortels uit de haarkrans zijn genetisch zo voorgeprogrammeerd dat ze levenslang haar blijven produceren. Bij een haartransplantatie kun je kiezen uit verschillende methodes en behandeltechnieken. Iedere kliniek pakt dit anders aan en iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Het is daarom erg belangrijk om iedere methode, maar ook iedere kliniek goed onder de loep te nemen. Kijk welke methode en welke kliniek het beste past bij jouw wensen en behoefte.

Nazorg

De nazorg van een haartransplantatie is wel iets waar je even rekening mee moet houden. Het is van belang dat je de eerste 10 dagen na jouw behandeling niet langer dan 5 minuten gaat douchen. Daarnaast is het erg belangrijk dat je de eerste 14 dagen na de haartransplantatie geen geslachtsgemeenschap hebt. Je mag ook geen intensieve sporten beoefenen en dat mag weer na 4 weken. De eerste dagen na de behandeling is de kans groot dat jouw huid opgezwollen raakt. De zwellingen verdwijnen naar een aantal dagen en je kunt dan beginnen met het herstelproces. Het is in ieder geval belangrijk dat je bijna iedere dag 3 liter water dringt, dit helpt namelijk met het herstellen. 

Pin It on Pinterest