Of je nu een diamant cadeau krijgt of je verwent jezelf ermee, een sieraad met een diamant is blijvend. Het symboliseert de liefde en ziet er ook nog eens prachtig uit. Van sieraden met diamanten geniet je iedere keer, of je ze nu iedere dag draagt of alleen bij speciale gelegenheden. 

Een diamant is van alle markten thuis

Diamant is een koolstof en het is het hardste natuurlijke materiaal dat er bestaat. Daardoor zijn diamanten geschikt om mee te snijden of mee te boren. Een diamant is dus eigenlijk heel veelzijdig. Aan de ene kant is het materiaal nuttig voor de industrie. Aan de andere kant hoort hij thuis in de wereld van verfijnde sieraden. 

Als je het kristal in ongeslepen vorm ziet, zul je er waarschijnlijk geen sieraad in herkennen. Tijdens het slijpen van de diamant worden vlakken aangebracht die het licht opvangen. En dat zorgt voor de mooie schittering waar diamanten om bekend staan.

Briljant geslepen diamanten

Diamanten worden ook wel als briljanten aangeduid. Dat komt waarschijnlijk doordat briljant een van de meest gebruikte vormen is waarin een diamant geslepen wordt. De diamant krijgt een ronde vorm met 75 vakken die facetten worden genoemd. Maar er zijn nog veel meer slijpvormen, die allemaal het beste van de diamant naar voren halen. Zo is er bijvoorbeeld de prinsesgeslepen vorm, de hartvormige en peervormige snede en de kussensnede.

Om er zeker van te zijn dat je een echte diamant van goede kwaliteit koopt, is het verstandig om dit bij een juwelier of specialist in deze sieraden te kopen, zoals Diamonds. Je krijgt dan bij aankoop namelijk een certificaat van echtheid, waaruit de kwaliteit, de kleur en de zuiverheid van de diamant blijkt. En dat geeft je de garantie dat je ook werkelijk een diamant draagt.

Een schitterend sieraad voor elke dag

Sieraden met diamanten zijn tijdloos en zijn tegelijk voor het leven. Marilyn Monroe zong het al jaren geleden: the girl’s best friend is a diamond. Een van de meeste gedragen sieraden met een diamant is de ring. Dat komt vooral doordat in veel verlovingsringen en trouwringen diamanten zijn verwerkt. En die draag je natuurlijk elke dag. Voor feestelijke gelegenheden draag je er passende sieraden als diamanten oorknopjes, armbanden of een kettingen bij. 

Houd je diamantensieraden mooi

Wordt je diamant dof? Dan is het tijd om deze schoon te maken. Dit kun je door een juwelier laten doen, maar je kunt het ook zelf. Vettige aanslag verwijder je door je sieraad in een bakje met warm water met afwasmiddel te leggen. Na het weken wrijf je er voorzichtig met een zacht borsteltje overheen. Droog je sieraad af met een zachte doek die niet pluist en je diamant is weer als nieuw.

Pin It on Pinterest