Ben jij een echte creatieveling en zit je graag achter de naaimachine? Of ben je altijd geïntegreerd geweest om zelf aan de gang te gaan met stoffen en ontwerpen? Dan is deze blog helemaal bedoeld voor jou! In deze blog bespreken we graag een aantal leuke ideeën en voordelen van het gebruik van stoffen op verschillende manieren. Lees dus snel verder!

Het modeplaatje

Als je aan mooie stoffen denkt, denk je natuurlijk meteen aan mode! Mode is een dure hobby, zeker als je van bepaalde merken houdt die een stijl aanbieden die goed bij jou past. Hoe leuk zou het dan zijn dat je met veel oefenen uiteindelijk zelf mooie kleding ontwerpen kan maken? Voordelen hiervan zijn dat je alles op eigen maat kan maken en nooit meer tegen het probleem aan loopt dat iets niet leverbaar is in jouw maat. En je kunt je eigen kleuren en lengtes bepalen. Je ziet soms wel eens vaker een bepaald shirt of jurk dat dan alleen in het zwart te verkrijgen is, misschien vind je de kleur groen wel veel mooier! Dit is dan ook de uitgelezen kans om je te verdiepen in het ontwerp en zelf aan de slag te gaan!

Aankleden van je woning

Stoffen kun je voor meer gebruiken dan dat je in eerste instantie misschien gedacht had! Je kunt het namelijk heel goed gebruiken voor het aankleden van je woning. Zo kun je voor een prachtige stof kiezen om als gordijn te gebruiken of wil je mooie kussentjes voor op de bank creëren met mooie patronen. Zeker als je weinig ervaring hebt is het een mooi begin om met kleinere items te beginnen. Je kunt met stoffen uit een stoffenwinkel namelijk heel goed aangeven wat je zoekt en hoe je het wilt hebben, zoals patronen, kleuren en veel soorten stoffen. Ook kun je exact de maat die je nodig hebt krijgen van de stof. Het is hierbij natuurlijk wel aan te raden om voor een grotere maat te gaan die je nodig hebt, zodat je de ruimte hebt om een fout te herstellen. 

Voordeliger dan in de winkel kopen

Misschien is het belangrijkste voordeel van zelf creatief naaien nog wel dat het stukken goedkoper is dan kant en klaar in de winkel. Vaak betaal je dan ook voor alle kosten eromheen die nodig zijn geweest om het kledingstuk van A naar B te brengen. Ook heb je de kosten bij stoffen zelf meer in de hand. Je kunt namelijk in een stoffenwinkel uit een breed scala stoffen kiezen die het beste passen bij jouw budget. Het is dus een prima keuze om zelf aan de slag te gaan.

Pin It on Pinterest